Preloader Close

Nieuws & Blogs

Vrijwilligersmiddag: wandelen over Strijp-S met bewoners van Vitalis.

Blog

Vrijwilligersmiddag: wandelen over Stijp-S met bewoners van Vitalis.

Vrijdag 27 september was het weer zover: onze halfjaarlijkse vrijwilligersmiddag! Bij ABC zetten we ons twee keer per jaar in voor een goed doel. Waar we begin dit jaar speeltuin De Splinter in Eindhoven zomerklaar hebben gemaakt, kozen we deze keer voor een heel andere doelgroep: de bewoners van verzorgingshuis Vitalis Vonderhof in Eindhoven (je weet wel, dat gebouw met het DAF-autootje bovenop 😉).

Benieuwd naar enkele van onze eerdere vrijwilligersactiviteiten? Check ze hieronder:
🎃 Straatafval opruimen en pompoenen uitsnijden met dementerende ouderen
🌿 Tuinieren bij ’t Wasven
🎅 Kerststukjes maken met ouderen in een verzorgingshuis

Vitalis-SvE

Rond 13:00 uur legden we ons werk neer en wandelden we samen naar het verzorgingshuis. Ons doel? De bewoners een fijne middag bezorgen. We namen hen mee voor een wandeling door onze werkomgeving en Strijp-S. Dit stond vroeger bekend als de 'verboden stad' en was ooit het hart van de Philipsfabrieken. Veel van de bewoners kennen dit gebied nog uit die tijd en waren nieuwsgierig naar hoe het is veranderd door de jaren heen.

Na een warm welkom van de enthousiaste activiteitenbegeleider Richard, en Charlotte van Samen voor Eindhoven, maakten we kennis met de bewoners. Hun rolstoelen werden in de startblokken gezet en we begonnen aan onze tocht. We bezochten onder andere het Microlab, waar ons kantoor is gevestigd. Dit gebouw, ooit een Philipsfabriek waar de eerste lcd-schermen werden gemaakt, is nu getransformeerd tot een moderne werkplek. Vervolgens liepen we verder door Strijp-S en namen we een welverdiende pauze bij de Biergarten. Daar genoten we samen van een borrel en een bitterbal.

We brachten ze moe maar voldaan én met een hele grote glimlach weer thuis. Een klein gebaar met een grote impact, waar zowel zij als wij enorm van hebben genoten!

Because doing good, makes you happy. 💙

1000005431
10000054310
IMG_7845
IMG_7846

Ben jij er de volgende keer ook bij?

Lijkt het jou ook wel wat om in zo’n gezellig team te werken waarbij je je tijdens werktijd kan inzetten voor de maatschappij? 💪 We hebben nog openstaande vacatures! Kijk snel op onze vacaturepagina en neem contact met ons op. Hopelijk tot snel!

Ruit-Linkerhoek-Cristina
Ruit-Rechterhoek-MerelLaurie

Kom bij ons werken

Denk je nu bij jezelf: dit lijkt me wel wat? Top! Werken bij ons ís nou eenmaal heel leuk. Neem anders een kijkje bij onze vacatures. Wellicht zit er wat tussen voor je!

Check vacatures

Stel job alert in

Wil jij geen vacature missen en als eerste op de hoogte worden gebracht van een nieuwe vacature? Stel dan een job alert in!

Stel job alert in