Preloader Close

Nieuws & Blogs

De handen uit de mouwen (en in het sop) bij Speelpark de Splinter

Blog

De handen uit de mouwen (en in het sop) bij Speelpark de Splinter

Op vrijdag 29 maart stond er weer een dag in het teken van iets terug doen voor de maatschappij. Zoals je ondertussen vast wel weet, sluiten we twee keer per jaar het kantoor van ABC om vrijwilligerswerk te doen. Dit doen we altijd in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Zij verbinden het bedrijfsleven met maatschappelijke organisaties, om zo te zorgen voor nog meer verbinding en wederzijds begrip in de samenleving. Door de samenwerking met Samen voor Eindhoven hebben we al verschillende maatschappelijke organisaties in Eindhoven en omgeving kunnen helpen de afgelopen jaren door met ons team als bedrijfsvrijwilliger aan de slag te gaan.

Benieuwd naar enkele van onze eerdere vrijwilligersactiviteiten? Check ze hieronder:
🎃 Straatafval opruimen en pompoenen uitsnijden met dementerende ouderen
🌿 Tuinieren bij ’t Wasven
🎅 Kerststukjes maken met ouderen in een verzorgingshuis

IMG_4983
1faa0e41-818b-49e4-8a93-9ad50a8dae19
c46cef80-0164-4a10-8464-bd4886d79cab
ff0d9aef-c733-4108-a62c-b28e1bfdc620
aacd74e9-2c08-49c3-8c74-7142429a88ed
IMG_4992
55cd5712-41c1-4c47-942c-f885514b90ba

We verzamelden op deze mooie (en zonnige!) vrijdagochtend om 9:00 uur bij de poorten van Speelpark De Splinter in Eindhoven. Dit is sinds 1975 hét openlucht speelparadijs van Eindhoven en omstreken. Het park is gericht op kinderen tot twaalf jaar, die hier alle ruimte krijgen om heerlijk en veilig samen te spelen, leren en ontdekken.

Onze missie voor de dag was duidelijk: het park speelklaar maken voor het aankomende buitenspeelseizoen. Na een warm welkom en een korte briefing door de toegewijde medewerkers van De Splinter, gingen we aan de slag. Gewapend met sop, borstels, en enthousiasme, namen we de grote speeltuin, speeltoestellen, en picknickbanken onder handen. En dat was nodig na de natte winter. ☔ Met een kleine koffiepauze tussendoor zijn we tot ongeveer 12:00 uur bezig geweest met de grote schoonmaak. Het was fijn om even een ochtend achter ons computerscherm vandaan te kruipen en de handen uit de mouwen (en in het sop!) te steken. En het geeft extra voldoening om te weten dat we hiermee niet alleen het speelpark hebben kunnen helpen, maar indirect ook de kinderen en hun ouders die weer een fris park kunnen komen bezoeken!

Na afloop van deze actieve ochtend keerden we terug naar kantoor voor een heerlijke paaslunch. Hier konden we genieten van allerhande lekkernijen én werd het jaarlijkse paaspresentje uitgedeeld. Een gezellige afsluiter van een mooie ochtend! Hierna nog een paar uurtjes wat werk as usual afronden, voordat we allemaal konden gaan genieten van een lekker lang paasweekend.

Dank aan onze ABC toppers, dank aan Richard Raijmakers en collega's voor de begeleiding gedurende de ochtend en dank aan Samen voor Eindhoven voor de organisatie. We hebben er weer wat moois van gemaakt. 💚

IMG_0055
1833fa80-0306-45e8-8dc8-5d7dd83a67d6

Ben jij er de volgende keer ook bij?

Lijkt het jou ook wel wat om in zo’n gezellig team te werken waarbij je je tijdens werktijd kan inzetten voor de maatschappij? 💪 We hebben nog openstaande vacatures! Kijk snel op onze vacaturepagina en neem contact met ons op. Hopelijk tot snel!

Ruit-Linkerhoek-Cristina
Ruit-Rechterhoek-MerelLaurie

Kom bij ons werken

Denk je nu bij jezelf: dit lijkt me wel wat? Top! Werken bij ons ís nou eenmaal heel leuk. Neem anders een kijkje bij onze vacatures. Wellicht zit er wat tussen voor je!

Check vacatures

Stel job alert in

Wil jij geen vacature missen en als eerste op de hoogte worden gebracht van een nieuwe vacature? Stel dan een job alert in!

Stel job alert in