Preloader Close

Nieuws & Blogs

Samen voor Eindhoven (oktober 2022)

Nieuws

Samen voor Eindhoven (oktober 2022)

Het ABC kantoor sluit 2 dagen per jaar haar deuren om met het gehele team iets goeds te doen voor de samenleving in omgeving Eindhoven. Zo gingen we ook op vrijdag 28 oktober 2022 weer aan de slag als vrijwilliger. Iedere keer doen we dit voor een andere maatschappelijke organisatie en dit wordt geregeld door Samen voor Eindhoven. Deze keer gingen we aan de slag voor Stichting Go Clean Veldhoven en de ouderenzorg van Archipel en Vitalis. Het was weer een hele bijzondere en leuke dag!

8aadb3b3-79dd-4151-8342-2a773f10b3c3 (1)

We verzamelden om 9:00 uur in de ochtend bij Grand Cafe Sowieso in Veldhoven. Hier werden we ontvangen met een lekker bakje koffie en onze contactpersoon van Samen voor Eindhoven, Maaike. Na een korte uitleg kon de ochtend activiteit beginnen voor Stichting Go Clean Veldhoven: plandelen! Nu vraag je je vast af, wat in godsnaam in plandelen? Nou, dat staat voor wandelen én plastic opruimen dat je onderweg tegenkomt.

We werden in groepjes van 3 verdeeld en bij ieder groepje liep een vrijwilliger van Stichting Go Clean mee. Met een prikker en vuilniszak vertrok ieder groepje naar een andere plek. Er werden heel wat stappen gezet én flink wat plastic verzameld. Bizar eigenlijk, hoe veel plastic je tegenkomt met een korte wandeling. We zijn ons allemaal een heel stuk bewuster geworden van de zooi die veel mensen in de natuur achterlaten. En dat dan maar in zo’n klein gedeelte van Veldhoven.. Na zo’n twee uur keerden we terug naar het verzamelpunt, volgeladen met zakken plastic. Alles bij elkaar hebben we een hele aanhangwagen vol (!) met plastic verzameld en dat in slechts twee uur. We zijn blij dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan eens schoner stukje Veldhoven.

IMG_8179
1ffe8809-3d9f-4aad-9390-65129ac1e2b0
65ab2239-142c-44d9-96d4-d39d8d5ad16c
IMG_8167
IMG_8173
IMG_8182

Bij terugkomst bij Grand Café Sowieso werd een lekkere lunch verzorgd, zodat we weer met voldoende energie door konden naar de volgende activiteit: pompoenen uithollen met dementerende ouderen. Het is tenslotte bijna Halloween!

Verdeeld over drie groepen vertrokken we naar de verzorgingshuizen Vitalis Vonderhof, Dommelhoef en Akkers Archipel. De pompoenen lagen al klaar en we gingen na een kop koffie meteen aan de slag. De ouderen keken voornamelijk toe, maar genoten zichtbaar van de activiteit. Het was wederom een gezellige middag, waarin we mooie pompoenen hebben gemaakt en een lach op het gezicht van de ouderen hebben getoverd. Het gaf ontzettend veel voldoening en we hebben genoten van een gezellige middag!

De tweede vrijwilligersdag van dit jaar is dus wederom een geslaagde dag geweest. Een dag die in het teken stond van iets goeds doen, maar wat ook zeker in het ABC-team zorgt voor verbinding. We zijn dan ook trots dat we dit als team mogen en kunnen doen! Bedankt weer collega’s voor de inzet en we kijken uit naar de volgende vrijwilligersdag.

IMG_8195
355D12EA-CA98-4BDC-A47F-63228596DC96
7C3CE49B-6996-4BEC-80C0-0254066F5C8F
IMG_8188
IMG_8190

Lijkt het jou ook wel wat om in zo’n gezellig team te werken waarbij je je naast je werk ook nog kan inzetten voor de maatschappij? We hebben nog openstaande vacatures! Check ze snel of neem contact op om een kop koffie ☕ in te plannen. Vinden we gezellig!

Ruit-Linkerhoek-Cristina
Ruit-Rechterhoek-MerelLaurie

Kom bij ons werken

Denk je nu bij jezelf: dit lijkt me wel wat? Top! Werken bij ons ís nou eenmaal heel leuk. Neem anders een kijkje bij onze vacatures. Wellicht zit er wat tussen voor je!

Check vacatures

Stel job alert in

Wil jij geen vacature missen en als eerste op de hoogte worden gebracht van een nieuwe vacature? Stel dan een job alert in!

Stel job alert in